Getuigenissen

Liesbeth

Ik kwam bij Jessica terecht omdat ik komaf wilde maken met het negatieve, zware, alles overheersende gevoel waar ik mee zat. Een gevoel dat mij al maanden uit mijn slaap hield en mij ziek gemaakt had. Ik wilde een manier vinden om het voor mezelf mogelijk te maken om na een heftige conflictsituatie op mijn werk, mijn gevoel van eigenwaarde terug te vinden,  mijn fierheid en mijn zelfvertrouwen terug te winnen en wilde af van mijn onzekerheid, die me op sommige momenten hinderde om te zijn wie ik ben.

Tijdens het traject heb ik mezelf nog beter leren kennen, zowel de goede als de minder goede kanten. Ik heb ingezien dat ik soms te heftig reageerde en dat ik mijn eigen prestaties of mijn eigen kunnen niet genoeg naar waarde schatte. Ik heb leren benoemen waar ik waarde aan hecht en waarom ik aan sommige dingen of mensen een hekel heb. Ik heb komaf gemaakt met die onzekerheid en voel me nu zelfbewuster dan ooit.

Met de inzichten uit het traject ben ik terug aan het werk gegaan. Dat was heel moeilijk en ging met de nodige ups en downs gepaard. Ik heb vervolgens stappen ondernomen om een andere werklocatie te zoeken, omdat ik tot het besluit gekomen ben dat er voor mij teveel gebeurd is waar ik niet kan aan voorbij gaan. En nu kan ik met trots vertellen dat ik vorige maand een uitgebreid sollicitatiegesprek gehad heb, waarbij ik mezelf voorgesteld heb en de leidinggevende kunnen overtuigen heb van mijn waarde voor zijn organisatie.

Voor het traject had ik twijfels of het iets zou helpen en of ik mijn situatie zou kunnen aanpakken of verbeteren. Ik kende lifecoaching ook niet, maar ik had op dat moment  het gevoel dat ik niets meer te verliezen had. Ik was ten einde raad en niemand leek mij te kunnen helpen.

Ik had meteen al een goed gevoel bij het kennismakingsgesprek. De situatie kunnen uitleggen aan iemand die op geen enkel moment betrokken partij was maar vanuit haar expertise het kon plaatsen, raad geven, de andere kant bekijken… dat werkte heel goed. Bij  elke module werd mijn situatie erbij betrokken, zodat ik nieuwe inzichten kreeg.

Tijdens het traject vond ik de lange gesprekken die wij hadden het aangenaamste en meest waardevolle.  Het gevoel van begrepen te worden was voor mij het belangrijkste.

Ik heb het traject ondertussen al aangeraden aan een van mijn vriendinnen die het ook erg lastig heeft op haar werk .
Maar ik denk dat zij er niet direct voor open stond, terwijl ik denk dat het haar zou kunnen helpen. Ik zou Jessica en dit traject zeker aanraden omdat ik weet dat Jessica mensen op hun gemak kan stellen, heel aangenaam in de omgang is en weet waarover ze praat. Het traject is heel interactief dus je moet er bewust ook zelf aan werken. Het gaat niet vanzelf, het traject dwingt je ook kritisch naar jezelf te kijken.


Eveline

Deze coaching heeft me niet alleen geholpen om een antwoord te vinden op een moeilijke vraag in mijn leven, het heeft me ook een belangrijke stap laten zetten in mijn leven.
Ik heb mezelf beter leren kennen en het heeft me laten beseffen wat ik wil in mijn leven. Jessica luisterde week na week in vertrouwen. Aan de hand van oefeningen haalde ze de antwoorden uit mezelf.

Bedankt voor de voorbije weken. Je was het objectief, luisterend oor dat ik nodig had. Je hebt mij geholpen om eens alles op een rijtje te zetten. Het antwoord op mijn dilemma is duidelijk geworden. Ook weet ik nu beter hoe mijn ideaal leven eruit moet zien. Nu is het nog aan mij om het waar te maken.


Anneleen

Ik zat wel met een aantal zaken (en vooral met mezelf) in de knoei.
Jessica heeft me op korte tijd door haar sterke empathische vermogen en diepgaande coaching doen inzien dat als je zelf de wil hebt om iets te veranderen, je kracht kan putten uit jezelf om daadwerkelijk de knelpunten aan te pakken.

Met een luisterend oor, een analytische kijk en door concrete oefeningen, praktische tips en technieken gaf Jessica me een duwtje in de rug om bepaalde stappen te zetten, zowel in het privé leven als op professioneel vlak, om ook gebeurtenissen in het verleden te verwerken (wat soms heel confronterend was), maar steeds met respect voor de tijd die ik nodig had om deze zaken aan te pakken.

Door huiswerk en denkwerk mee te krijgen had ik het  proces in handen en werd ik verantwoordelijk voor mijn eigen vooruitgang.

Jessica hielp me inzien wat mijn persoonlijke valkuilen en energievreters zijn én reikte me de nodige tools aan om deze in de toekomst te kunnen omzeilen of net aan te pakken.

Bedankt Jessica, voor deze professionele begeleiding met een menselijk gelaat en warm hart!
Ik ben ervan overtuigd dat dit je roeping is en dat je nog heel veel mensen zal vooruit helpen zoals je dit bij mij deed!


Annick

Tijdens de oefeningen gedurende onze opleiding ervoer ik jou als een coach waar ik mij volledig op mijn gemak bij voelde, ik voelde me begrepen. Je straalde een correct evenwicht uit  tussen bittere ernst en verrassende humor, voorzichtig en toch raak ! Iemand die stap voor stap en vooral  structureel doordacht te werk gaat !


Vanessa

De beslissing nemen om een Life Coach te raadplegen is niet zo evident. Het moeten toegeven dat toch niet alles op wieltjes loopt in je leven en je best hulp inroept, gaf mij toch wel een bepaald gevoel van falen.

Alles moest perfect lopen op het werk, thuis, met de kinderen, met de vrienden, …

Wat ik het meest frustrerend vond was het feit dat ik de dingen op het werk beter aankon dan de zaken thuis. Ik had mijn werk, mijn baas en mijn collega’s beter in de hand dan mijn kinderen en het huishouden.

Daar moest echt iets aan gebeuren.

In een eerste gesprek met Jessica voelde ik mij snel op mijn gemak om deze zaken met haar te bespreken. Ook dat is niet zo evident. Bovenstaande beschrijving zat wel ergens in mijn hoofd maar eigenlijk had ik dit nog nooit luidop gezegd.

Enkele kernwoorden over de aanpak van Jessica:

  • Zeer goed luisterend oor
  • Geduldig (antwoorden komen niet altijd meteen op tafel)
  • Ze voelt zo vertrouwd aan dat praten over jezelf vlot lukt
  • Kan perfect samenvatten wat de kern van het gesprek is
  • Duidelijke uitleg over de werkmethode
  • Ze laat je zelf nadenken over alles, echter soms is het nodig om ergens het juiste duwtje te krijgen. Dat weet ze op de gepaste momenten te doen.
  • Voldoende opvolging tussen de sessies door
  • Aanreiken van tools waarmee je zelf aan de slag kan gaan

Tijdens deze gesprekken heb ik vooral ook mezelf beter leren kennen en heb ik de zaken leren relativeren.

Door soms eenvoudige dingen te veranderen in mijn leven heb ik verbluffende resultaten behaald.

Ik weet dat het nu een kwestie van volhouden is, maar ik zal snel kunnen teruggrijpen naar de methodes die mij aangeleerd werden.

Heel belangrijk is ook dat ik zeker en vast opnieuw beroep zal doen op Jessica als Life Coach wanneer ik het gevoel heb het niet zelf onder controle te krijgen.


Lezing – Burn-out: beter voorkomen dan genezen – september 2016

Leerzame uiteenzetting. Praktisch toegelicht, aangenaam.dscn4044

Zeer duidelijke lezing, met toch enkele heel praktische tips. Zeker ook aan te raden voor andere leidinggevenden in scholen want ook hier is burn-out geen ongekend iets.

Zoals we ondertussen gewend zijn: boordevol concrete tips en reële situaties/ervaringen.

Goede samenvatting, leerzaam, kort en krachtig.

Breed verhaal: van begin van het proces tot het einde + duidelijke tips. Aangenaam verteld, duidelijke voorbeelden, ruimte voor interactie.

Onderwerp goed en duidelijk uitgelegd. Goed gestructureerde, opgebouwde presentatie.


Feedback workshop ‘Bouwen aan zelfvertrouwen’

Workshop bouwen aan zelfvertrouwenEen heel leuke avond met soms rake observaties. … Ik heb al een eerste stap gezet richting meer zelfvertrouwen.

Gezellige avond met aandacht voor ieders situatie en mening. Bruikbare tips. En dan nu aan de slag! Bedankt Jessica!

Ik vond het interessant, zeer leerrijk, veel tips mee gekregen.

Interessant gegeven. Tips gekregen voor mezelf alsook gebruiksklaar voor opvoeding.

Ik heb hier zowel naar uitgekeken als er met de nodige schroom naartoe geleefd. Heb er zeker wat aan gehad. De kunst is nu zelf toe te passen. Ik hou de nota’s en oefeningen kort bij de hand. Een opvolgsessie zou ik persoonlijk wel leuk vinden. Dankjewel voor je spontane ontvangst, voor je luisterend oor en je goede tips.


Feedback workshop ‘Geluk, ik zorg er zelf voor’

Waardevolle tips waarmee ik aan de slag kan. Dus nu op zoek naar geluk met aandacht voor de ‘kleine dingen’ in het leven. Gezellige en ontspannende avond. Bedankt Jessica!!!

Goed gebracht, toegelicht met voorbeelden. Steeds met respect voor de persoonlijke situatie.

Interessant, voldeed aan de verwachtingen. Op een rustige manier gebracht.

Vond het zeer interessant om bij ‘het geluk’ weer even stil te staan. Vond het zeer aangenaam om bij jou de workshop te volgen, voelde me direct op mijn gemak.

Rustige en aangename sfeer. Was interessant en een leerzame ervaring. Was op mijn gemak, mede door lesgeefster. Doe zo voort.


Feedback workshop ‘Maak werk van je work life balance’ 20170320_111825

Gezellige avond. Duidelijke tips.

Aangenaam gesprek waarbij ieder zijn verhaal kan doen en nuttige inbreng van de andere aanwezigen.

Nuttig. Zeker omdat we een kleine groep waren.

Fijn om eens te horen hoe ‘lotgenoten’ dit aanpakken of ervaren.

Leuk dat de praktijktest met de grote kei, het zand en de steentjes erbij was.


Feedback lezing ‘Burn-out: nee bedankt’

Burn-put: nee bedanktGoede opbouw, ruimte om ervaringen te delen. Warme welkomst.

Zeer goed gebracht. Goed evenwicht tussen algemene tips en concreet ingaan op de persoonlijke situatie van de deelnemers.

Zeer uitgebreide en goede uitleg. Ik ga de tips zeker meenemen. Ook de ervaring van anderen was nuttig.

Duidelijke en overzichtelijke presentatie. Voldoende mogelijkheid tot stellen van vragen. Voldoende inbreng van persoonlijke situaties.

Goed gebracht met passie en overtuiging. Niet te veel aan info maar wel voldoende.

Leuk dat dit in een kleine groep was. Open en ongedwongen sfeer zorgde voor interactie.

Zeer goed! Duidelijke uitleg. Concrete voorbeelden. Bedankt en nog veel succes!


Feedback workshop ‘Bouwen aan zelfvertrouwen’

Zeer interessante tips, nuttig om meer bij jezelf stil te staan.Bouwen aan zelfvertrouwen

Heel boeiend! Veel geleerd. Toffe groep. Zeer goed kader.

Zeer interessant, handige tips! Toffe sfeer.

Toffe workshop. Goed en toegankelijk gebracht.

Nuttige tips die ik zeker ga proberen toe te passen. Aangenaam om te luisteren.

Alweer een leerrijke avond boordevol gebruiksklare praktische tips!

Goed, interessant, boeiend om verschillende verhalen en situaties te horen. Ik ben een ervaring rijker.

Interessant, leerrijk.

Interessante tips en workshop.


Feedback workshop ‘Geluk, ik zorg er zelf voor’

Geluk, ik zorg er zelf voor.

Heel goed, bruikbare tips voor elke dag. Goede sfeer, niet te grote groep is leuk!

Ik vond het heel goed gegeven, rustig. Er was een leuke sfeer in de groep. Alles werd goed uitgelegd.

Het was heel interessant, waardevol, goede tips. Gezellige, leuke sfeer. Je voelt je op je gemak. Goed dat we met een kleine groep waren.

Workshop was goed opgebouwd. Veel van opgestoken. Nog een paar zaken om over na te denken.

Het was een aangename en vlotte ervaring. Interactie was super.

Vanavond heb ik veel tips opgedaan om bewuster/gelukkiger door ‘t leven te gaan, waarvoor dank!

Nuttige tips over kleine dingen die grote invloed kunnen hebben. Erg goed gegeven, niet opdringerig, iedereen was vrij.

Interessant! Tips en tricks voor dagelijks gebruik. Interactief, gezellig.

Het was super gezellig en heel interessant. Top! Zeker bruikbare tips.


Feedback workshop ‘Nee zeggen, wat een opluchting’

Workshop "Nee zeggen, wat een opluchting"

Overzichtelijk, to the point met genoeg tijd voor praktijkvoorbeelden met de nodige tips en tricks.

Heel leerrijk en praktisch. Veel nuttige tips en voorbeelden. Heel professioneel!

Interessante tips, nu alleen nog toegepast krijgen. Gezellige avond voor toch wel een niet zo gemakkelijk onderwerp.

Heel interessant, toch weeral tips om in de praktijk om te zetten. ‘The gorilla pose’ ga ik zeker en vast onthouden.


Feedback workshop Work Life balance

Zeer interessant, soms confronterend en veel praktische tips om mee te nemen.

Ik vond het interessant en heel leerrijk. De tips zijn waardevol.

Vlotte spreker, rustig/zonder stress. Aangename formule wegens de kleine groep, gadgets, onderlinge interactie en betrokkenheid van de deelnemers.


 

Iets voor mij?

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen?

Gratis weggevers

Wil je graag gratis eerste hulp?

Contacteer mij

Heb je nog vragen, neem dan zeker vrijblijvend contact op.