Individueel coaching traject medewerkers


Waarom dit traject?

Onze bedrijven zitten vol met fantastische mensen waarvan de kwaliteiten niet optimaal benut worden omdat ze bijna onzichtbaar worden door hun bescheidenheid. Daarom richt ik me tot deze introverte en bescheiden mensen om hen de handvaten aan te reiken om sterker in hun schoenen te staan en op deze manier hun invloed in de wereld te vergroten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat sterk in je schoenen staan de sleutel vormt om fysiek en mentaal gezond te blijven en om sterke en weerbare teams te creëren waarin de verschillende persoonlijkheden elkaar aanvullen.

Voor wie?

Dit traject richt zich tot de introverte medewerkers in je bedrijf. Je herkent ze aan het volgende:

 • je vindt dat ze stil zijn en zich te veel op de achtergrond houden
 • ze leveren goed werk
 • je vindt dat ze wel eens wat meer voor hun mening mogen uitkomen
 • je vindt dat ze wat meer initiatief zouden mogen nemen
 • je vindt dat ze wat minder bescheiden zouden mogen zijn
 • ze doen er alles aan om conflicten te vermijden en in een conflict blokkeren ze gemakkelijk
 • wanneer ze een onverwachte vraag krijgen, weten ze niet direct wat antwoorden

Hoe werkt dit traject?

Het traject bestaat uit een combinatie van online trainingen (die op voorhand, individueel worden verwerkt) aangevuld met individuele coaching.

Er wordt gewerkt rond 4 modules:

 1. Wie ben ik?
  Wat zijn de sterktes van je medewerker en hoe kan hij/zij deze inzetten om zichtbaar te worden, meer op te komen voor zichzelf en verbinding te maken met anderen?
 2. Hoe vergroot ik mijn invloed?
  We analyseren door welke bril je medewerker naar de wereld kijkt en hoe dat bij de mensen rondom hem/haar werkt. Dit vullen we aan met manieren om op een efficiënte en verbindende manier met de omgeving te communiceren en zo zijn/haar invloed te vergroten.
 3. Help, ik heb een conflict.
  In de derde stap bekijken we welke houding je medewerker aanneemt bij conflicten/moeilijke gesprekken. Ontwijkt hij/zij conflicten? Hoe komt dat? Aan de hand van een aantal handvaten gaan we op zoek naar manieren die bij hem/haar passen om zich zekerder te voelen bij conflicten en er voor te zorgen dat ze constructief zijn voor de toekomst.
 4. Geluk, ik zorg er zelf voor.
  In de laatste stap gaan we tenslotte ook nog dieper in op hoe hij/zij dit kan doen op een manier die bij hem/haar past en we zorgen ervoor dat je medewerker de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen geluk. Hier staan we ook even stil bij een goede work/life balance en het bewaken van hun energiepeil.

Graag meer info?

Wil je graag meer weten over dit traject en of het iets kan betekenen voor jouw medewerker(s)? Dan nodig ik je graag uit voor een gratis online kennismakingsgesprek.