Ben jij een fan van goede voornemens?

Het nieuwe jaar is in aantocht en dan beginnen mensen massaal hun goede voornemens voor het volgende jaar voor te bereiden. Om dan na enkele weken in het nieuwe jaar vast te stellen dat het toch weer niets geworden is.

Ik doe daar niet aan mee. Ik onderneem actie op het moment dat ik er klaar voor ben en ik voel dat ik er echt wil voor gaan. Ik was al een paar jaar aan het ‘proberen’ om te vermageren. (Lees: om de zo veel tijd eens beslissen dat ik minder ging snoepen). Natuurlijk zonder resultaat. Tot ik op het punt kwam, nu wil ik dit echt aanpakken. Genoeg gezeverd.

En dus besliste ik midden december (jawel, net voor de feestdagen 😊) om te vermageren.

En waarom dan net op dat moment?

Omdat ik de juiste diëtiste was tegengekomen die mij het gevoel gaf dat het ging lukken. Rondom mij verklaarde iedereen mij gek dat ik er net voor de feesten wou aan beginnen maar het is mij gelukt. En zelfs zonder echt veel moeite. Enfin, zo voelde het toch aan. Uiteraard moet je je aanpassen en op bepaalde dingen letten. Maar ik mocht nog altijd lekker eten en zelfs chocola stond nog op het menu. (Voor mij heel belangrijk!) Tegen het begin van de lockdown zat ik op gewicht (- 9kg)  en tot op heden is dat nog niet veranderd.

Laat je dus niet verleiden tot de jaarlijkse goede voornemens maar ga er vooral voor wanneer het voor jou goed voelt en wanneer jij er klaar voor bent. Alleen dan zal je het ook effectief volhouden.

Wat wil jij aanpakken en wat is er nog nodig om er voor te gaan?

Tags: #introvertekracht, #sterkinjeschoenen, #strongpeople, #tijdvooractie

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *