Bestaat er geen pilletje voor?

Bestaat er geen pilletje voor?

Als mensen bij mij komen voor een kennismakingsgesprek, dan vraag ik hen waar ik hen kan bij helpen. Ze leggen mij dan kort de situatie uit en vragen vervolgens naar ‘wat tips’ om verder te kunnen met hun leven. Dan moet ik hen uitleggen dat dat zo niet werkt. De intentie van de mensen is heel goed natuurlijk. Ze willen iets veranderen aan hun situatie en ze hebben al een eerste stap gezet. Ze hebben een kennismakingsgesprek geboekt.

Helaas is het geven van enkele tips niet voldoende om te gaan voor permanente verandering. En ik moet toegeven dat wanneer ik in hun plaats zou zijn, dat ik dan ook liefst enkele tips of een pilletje zou krijgen. Lekker snel en je kan weer verder met de orde van de dag. Maar eigen ervaring leert me dat het zo niet werkt.

Tijdens mijn trajecten krijgen mensen weliswaar een heleboel tips en inzichten mee in de online trainingen. Maar dat alleen lost de situatie niet op. Ze gaan er mee aan de slag en botsen dan op een aantal moeilijkheden. En daarvoor is er juist de persoonlijke coaching aan toegevoegd. Om te komen tot die effectieve verandering. En verandering vraagt inspanning en tijd.

Waarom kost verandering nu zo veel tijd? Dat heeft enerzijds te maken met onze gewoontes. We zijn gewoon om het altijd zo te doen. Dat zijn als het ware ingeslepen paden in onze hersenen die we moeten heraanleggen, nieuwe verbindingen die we moeten maken in ons hoofd. En dat heeft anderzijds ook te maken met onze overtuigingen die ons al eens belemmeren om het anders aan te pakken. Denk maar aan: ‘Ze zullen me niet meer leuk vinden’. Of ‘Ik kan dat niet.’

Door die belemmerende overtuigingen aan te pakken, komt er ruimte voor een nieuwe manier van denken en een andere aanpak. En vaak kan dat al starten met een kleine verandering. Bijvoorbeeld door eens nee te zeggen tegen iemand en te zien dat die andere persoon dat aanvaardt zonder dat die jou laat vallen.

En kan iedereen dat dan? Ja, iedereen die bereid is om te doen wat nodig is, kan gaan voor die permanente verandering. Stap voor stap. Als de eerste stap lukt, bouw je vertrouwen op voor de volgende. En als het even moeilijk is, is er nog altijd jouw coach om je dat extra duwtje in de rug te geven.

Dus nee, veranderen doe je niet in een knip. Maar als je er wil voor gaan, is het een fantastische ontdekkingstocht die je leven alleen maar rijker maakt.

 

P.S.: Wil jij ook gaan voor echte verandering? Dan kan ik je op volgende manieren helpen:

1. Woensdag 10/06/2020 om 12u  en om 20u geef ik mijn nieuwe gratis webinar ‘Kiezen is verliezen. Of toch niet?’. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan hier in.
En kan je er niet bij zijn, schrijf je dan toch in dan krijg je achteraf de replay toegestuurd.

2. Laat je inspireren op mijn facebookpagina.
Volg je mijn pagina nog niet? Dan kan je dat via deze link.

3. Download gratis mijn e-book en ga al aan de slag met de oefeningen die je in dit boek terugvindt.

4. Wil je het er verder met mij over hebben? Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijken we waar jij momenteel tegen aan loopt, wat je wil bereiken en of ik jou daar kan bij helpen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *