Een wereld zonder burn-out? Authenticity!

We kunnen er niet naast kijken in de pers. Verschillende onderzoeken hebben intussen reeds aangetoond dat steeds meer mensen ongelukkig zijn, tijd te kort hebben, last hebben van stress en dat ook het aantal burn-outs blijft toenemen. Dit kan toch niet blijven duren, hoor ik je al denken. Dat dachten wij, Nathalie Verhoeven van Artha Yoga en Jessica De Waele van Strong People ook en we besloten om de krachten te bundelen in het ‘Authenticity’-project.
 

Wat is het ‘Authenticity’-project?

Met ‘Authenticity’ stappen we naar bedrijven om op een laagdrempelige manier mee te werken aan het versterken van de weerbaarheid van hun medewerkers. Hierbij zullen we werken op 2 facetten: enerzijds zullen we werken aan de mindset van de mensen en anderzijds aan een ontspannen en fit lichaam.
Tijdens verschillende workshops krijgen mensen heel praktische tips en inzichten waarmee ze onmiddellijk aan de slag kunnen gaan zodat er ook effectief op korte termijn iets kan veranderen.
Dit proces gaan we ondersteunen via yoga sessies die de mensen kunnen volgen tijdens hun lunchpauze. Yoga zorgt voor mentale en fysieke fitheid. Een combinatie van houdingen, ademhaling en stilte momenten zorgen voor meer bewustzijn zodat mensen dichter bij zichzelf komen te staan. Ze ontdekken zo wie ze diep van binnen werkelijk zijn en wat hun kracht is.
Met authenticity willen we mensen binnen het bedrijf zichzelf beter leren kennen en hen intrinsiek motiveren om met de verworven inzichten aan de slag te gaan. Medewerkers die zichzelf beter kennen en betrokken zijn bij wat ze doen zijn gemotiveerde medewerkers en dat zorgt dan weer voor betere prestaties. De thema’s van de workshops zullen ook terug komen tijdens de yoga sessies. Werken we bijvoorbeeld rond work/life balance tijdens de workshops dan zal er tijdens de yoga sessies extra aandacht zijn voor ademhalingsoefeningen en het leren kennen van de eigen grenzen.
 

Hoe gaat zo’n traject dan concreet in zijn werk?

Een traject verloopt over een volledig jaar en het bedrijf kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Het ‘Be Aware’ traject bestaat uit 2 workshops aangevuld met een maandelijkse yoga sessie. In het ‘Be confident’-traject breiden we het aantal workshops uit naar 3 en is er om de 2 weken een yoga sessie. Gaat een bedrijf voor een grondige verandering dan is het ‘Be authentic’ traject ideaal. Hierin zijn 5 workshops inbegrepen en is er wekelijks een yoga sessie. Alle info is uiteraard terug te vinden op onze beide websites: www.strongpeople.be en www.arthayoga.be
 

Wat zijn de onderwerpen van de workshops?

Er is een workshop ‘Maak werk van je work/life balance’ waarin we zoals je al wel kan vermoeden vooral gaan werken rond acties die mensen zelf kunnen ondernemen om een beter evenwicht te krijgen tussen werk en privé. En dit wil niet zeggen dat we morgen met z’n allen naar de wellness moeten lopen.
In de workshop ‘Geluk, ik zorg er zelf voor’ reiken we praktische tips aan om zelf te werken aan je geluk en het niet steeds  van anderen te laten afhangen.
Daarnaast zijn er ook nog de workshops ‘Nee zeggen, wat een opluchting’, ‘Communiceren kan je leren’ en ‘Burn-out: beter voorkomen dan genezen’.
 

Lijkt dit traject iets voor jouw bedrijf?

Dan kan je zowel bij Nathalie als mezelf terecht. We bekijken samen met jou wat je wenst te bereiken en wat voor jouw bedrijf de best aansluitende oplossing is.

Wij zijn er alvast van overtuigd dat authentieke medewerkers het verschil maken.

 

Meer info vind je hier 

 

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *