En als ik morgen een betere printer vind?

En als ik morgen een betere printer vind?

Onlangs had ik een nieuwe printer nodig. Vroeger zou ik mij daar op voorhand ongemakkelijk over gevoeld hebben en dat zo lang mogelijk voor me uit geschoven hebben. Wat als ik de verkeerde zou kiezen? En wat als er volgende week in een andere winkel toch nog een betere te vinden is?

Ja, wat als …

Er zijn zo veel printers op de markt en de ene kan dit en de andere kan dat. En je kan er €150 aan geven of €3 000. Waar kies je dan voor?

Mijn uitgangspunt is dan: Wanneer is het voor mij een goede printer?

  • Hij moet kunnen printen, scannen en kopiëren
  • Zowel zwart-wit als kleur
  • Hij moet een pakketje in 1 keer kunnen scannen en niet alleen blad per blad
  • Hij mag niet te veel lawaai maken
  • Hij mag niet meer dan €500 kosten
  • Liefst heb ik ook nog wat recensies van andere gebruikers

En gelukkig kan je in de meeste internetwinkels intussen ook van de verschillende artikels die je wil vergelijken lijstjes van alle functionaliteiten naast elkaar zetten. En diegene die het meest aan je verwachtingen voldoet, die kies je. Zo simpel is het. 😊

Die printer was deze keer dus snel gekozen want ik wist wat ik wou. En zo gaat het eigenlijk met alle keuzes in je leven. Je bepaalt wanneer iets een goede keuze voor jou is, zet dit allemaal op een rijtje en je kiest datgene wat maximaal aan je verwachtingen voldoet.

Tenzij … in je hoofd blijft hangen: en wat als ik volgende week een betere printer vind?

Tja, wat dan? Check dan eerst eens of hij echt beter is en of hij je leven echt beter zal maken. De kans is groot dat dat niet echt zo is want je hebt alle criteria tegenover elkaar afgewogen.  Dus de kans is groot dat dat extraatje niet zo belangrijk is.

Je leven zal een pak gemakkelijker worden als je eens je de keuze gemaakt hebt, je kijkt naar wat je hebt en dat je stopt met te kijken naar wat je niet hebt. Want … de keuze die je maakt, is de beste van dat moment. Dit zal je veel meer rust brengen en je de kans geven om te genieten van je keuze.

 

P.S.: Hulp nodig bij het maken van je volgende keuze? Dan kan ik je op volgende manieren helpen:

1. Woensdag 10/06/2020 om 12u  en om 20u geef ik mijn nieuw gratis webinar ‘Kiezen is verliezen. Of toch niet?’. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan hier in.
En kan je er niet bij zijn, schrijf je dan toch in dan krijg je achteraf de replay toegestuurd.

2. Laat je inspireren op mijn facebookpagina.
Volg je mijn pagina nog niet? Dan kan je dat via deze link.

3. Download gratis mijn e-book en ga al aan de slag met de oefeningen die je in dit boek terugvindt.

4. Wil je het er verder met mij over hebben? Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijken we waar jij momenteel tegen aan loopt, wat je wil bereiken en of ik jou daar kan bij helpen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *