Heb jij het ook moeilijk om een beslissing te nemen?

Beslissingen nemen of keuzes maken … het is niet de favoriete bezigheid van een introvert persoon en zeker niet als die ook nog last heeft van perfectionisme. We vinden dat echt moeilijk.

We wegen graag alles af tegenover elkaar, slagen er ook wel in om een lijstje te maken met alle voor- en nadelen van elke optie maar dan uiteindelijk definitief de knoop doorhakken. Dat is veel moeilijker.

En dat kan gaan over eenvoudige dingen zoals bijvoorbeeld het maken van een keuze op restaurant (die je last minute misschien nog verandert 😉) of kiezen tussen verschillende locaties om op reis te gaan. We slagen er meestal wel in om de keuze terug te brengen tot 2 of 3 opties maar daar stopt het vaak.

En hoe komt dit dan? Wel omdat we dit puur vanuit ons hoofd proberen op te lossen. We bekijken alles puur rationeel en dan stopt het als de lijstjes zijn afgewerkt want als twee locaties om op vakantie te gaan even goed uit de bus komen, hoe beslis je dan waar je uiteindelijk naar toe wil gaan?

Dat doe je door je gevoel te betrekken bij de beslissing. Door eens te gaan kijken wat echt belangrijk is voor jou om je goed te voelen bij de beslissing. En niet wat anderen bijvoorbeeld de meest logische keuze zouden vinden. Alleen jij kan bepalen of een keuze goed voelt voor jou.

Ga eens na wat echt belangrijk is bij het nemen van deze beslissing om er gelukkig van te worden, om er voor te zorgen dat jij er een al dan niet kleine kriebeling van in de buik voelt. Wanneer klopt het plaatje volledig voor jou?

En wie mij kent, weet dat ik een nogal down-to-earth persoon ben. Dus het maken van lijstjes vind ik zeker een goed idee, zodat je ook een aantal objectieve criteria hebt. Maar om echt de beslissing te nemen, ga dan vooral ook te rade bij je gevoel want alleen dan zal je ook de juiste beslissing kunnen nemen.

Herken jij dit gevoel? Of heb jij binnenkort ook een keuze te maken? Laat het mij zeker weten. 

Tags: #beslisseniszomoeilijk, #introvertekracht, #introvertisok, #kiezen, #sterkinjeschoenen, #strongpeople

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *