Ik ben toch nog eens in de val getrapt

Ik ben toch nog eens in de val getrapt

Het was lang geleden maar het is me toch nog eens overkomen …

Gisteren had ik een gesprek waarbij ik allerlei argumenten te verwerken kreeg waar ik niet onmiddellijk een antwoord kon op geven. Ook al ken ik mezelf intussen goed genoeg om te weten dat ik die antwoorden wel heb. Het is alleen zo dat op een onverwacht moment, de verrassing er kan voor zorgen dat ze niet zo simpel terug te vinden zijn in mijn hoofd.

Ik ben rustig blijven ademen (en dat koste wel wat moeite) zodat ik kon blijven luisteren. En dat lukte me wonderwel: luisteren naar wat gezegd werd en de belangrijkste dingen noteren. Het gevoel achteraf maakte me er echter attent op dat ik diep vanbinnen toch niet zo rustig was. Mijn gremlins waren een feestje aan het bouwen. Ik hoorde ze al zingen: “Je weet precies toch niet zo goed waar je mee bezig bent. Anders had je wel kunnen antwoorden.” Bah, vies gevoel.

Ik heb dan tegen mezelf gezegd: “Laat het nu maar even zo en bekijk dit morgen opnieuw met een fris hoofd.” Ik ben dan maar samen met mijn man eten gaan maken. Ervaring leert dat ik er op dat moment niet tegenin moet gaan want dat dat het gevoel alleen maar versterkt. En effectief, het slechte gevoel ebde langzaam weg.

Tot…

… ik in mijn bed kroop. Daar was het gevoel terug en doken ook ineens alle argumenten op die ik had kunnen gebruiken. De eerste reactie is dan: “Had ik dit maar gezegd en had ik dat maar gedaan.” Maar dat verandert natuurlijk niets meer aan de situatie. En ik weet intussen dat ik zo in elkaar zit en dat is ok. Het is ok om dingen even te laten bezinken en er later op terug te komen. Dit zorgt er ook voor dat ik aan dingen denk waar anderen niet aan gedacht hebben omdat ze juist te snel waren. En dat is ook ok. Zo zijn we mooi complementair. Ik moest dus weer even zelf dat inzicht boven halen om het te kunnen loslaten en in slaap te geraken. Maar het is me wel gelukt én ik heb goed geslapen. 😊

Ik ben dan wel weer even in de val getrapt maar ik ben er snel weer uit geraakt. Zo zie je maar dat niets vanzelfsprekend is en dat het een blijvend leerproces is. En hoe meer je oefent, hoe sneller je er in slaagt om los te laten en verder te gaan.

Herken je dit ook bij jezelf? Laat het me zeker even weten.

 

P.S.: Wil jij ook gaan voor echte verandering? Dan kan ik je op volgende manieren helpen:

1. Download gratis mijn e-book en ga al aan de slag met de oefeningen die je in dit boek terugvindt.

2. Laat je inspireren op mijn facebookpagina.
Volg je mijn pagina nog niet? Dan kan je dat via deze link.

3. Wil je het er verder met mij over hebben? Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijken we waar jij momenteel tegen aan loopt, wat je wil bereiken en of ik jou daar kan bij helpen.

 

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *