Is het echt poepsimpel?

Is het echt poepsimpel?

Ik zat onlangs met mijn dochters naar de populaire zomerse quiz ‘Switch’ te kijken. En op een bepaald moment komt er een vraag waar niemand van de kandidaten op kon antwoorden. Met als reactie van één van mijn dochters: “Allez, hoe kan je dat nu niet weten? Dat is toch poepsimpel.”

En inderdaad als je iets weet of kan, kan je nogal snel de neiging hebben om te denken dat iedereen het weet of kan. Maar dat is natuurlijk niet zo. Wat voor de één zo klaar is als een klontje is dat voor de ander juist niet of nog niet. Ook in mijn job maak ik dit mee. Ik durf al eens te denken: ‘Dat weet toch iedereen. Heb ik nog wel een meerwaarde?’ En dan heb ik al eens een coaching gesprek met één van mijn klanten nodig om opnieuw te beseffen: ‘Nee, dat is niet zo vanzelfsprekend’. Eerst en vooral omdat ze juist naar mij gekomen zijn omdat ze die inzichten nog niet hadden. En anderzijds omdat het ook niet evident is om die inzichten om te zetten naar de praktijk.

Wees dus voorzichtig met het onderschatten van jezelf.

Heb jij ook het gevoel dat alles wat je weet en kan heel normaal is? Dat dat dingen zijn die (bijna) iedereen kan en dat jij dus beter kunt zwijgen? Dan is het tijd om een alarmbelletje te laten afgaan. De kans is namelijk groot dat dat juist de dingen zijn waar jij sterk in bent en die andere helemaal niet.

Denk jij dat het niets voorstelt:

  • Om oprecht geïnteresseerd te luisteren naar een vriend(in)?
  • Om (bijna) elke dag vers eten op tafel te toveren?
  • Om je in te leven in de situatie van iemand anders?
  • Om er te zijn voor je kinderen als ze je nodig hebben?
  • Om je beloftes na te komen?
  • Om een taak af te werken tot het einde?
  • Om je te verdiepen in nieuwe materie?

Best wel. Ik ken genoeg mensen die hier niet in slagen.

En moet je hier dan in uitblinken op elk moment en in elke situatie? Nee, want perfectie bestaat nu eenmaal niet. Maar da’s weer stof voor een volgende nieuwsbrief. 😊

Wat vind jij zo vanzelfsprekend bij jezelf dat je het niet de moeite vindt om er bij stil te staan? Laat het mij zeker weten via mail.

 

P.S.: Wil jij hier verder mee aan de slag? Dan kan ik je op volgende manieren helpen:

1. Download gratis mijn e-book en ga al aan de slag met de oefeningen die je in dit boek terugvindt.

2. Laat je inspireren op mijn facebookpagina.
Volg je mijn pagina nog niet? Dan kan je dat via deze link. 

3. Schrijf je in voor een eenmalig individueel coachinggesprek en ervaar of coaching iets voor jou is. Wil je graag meer info of wil je je inschrijven? Klik dan hier

4. Wil jij kijken of het met mij klikt? Contacteer me dan voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bekijken we waar jij momenteel tegen aan loopt, wat je wil bereiken en of ik jou daar kan bij helpen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *