Krijg jij ook alweer stress van je post-corona agenda?

We keken er allemaal zo naar uit, naar die vrijheid na corona. Terug met mensen kunnen afspreken, gezellig babbelen, bijpraten, rustig iets drinken, lachen, … . Eindelijk. Het mag weer.

Er is echter ook een keerzijde aan deze medaille. Onze agenda loopt terug vol. En pfff … dat geeft ons ook wel stress. We zien het eigenlijk niet goed zitten om weer van hier naar daar te moeten hollen om aan het einde van een weekend te beseffen dat we nood hebben aan weekend.

Ik merk het bij mezelf en ook in zo goed als elk coaching gesprek dat ik de laatste twee weken heb gehad komt het ter sprake.

Hoe kan je er voor zorgen dat het leuk blijft:

  1. Geef prioriteit aan de mensen die voor jou het belangrijkste zijn. Vooral tijdens corona heb je kunnen ontdekken wie de mensen waren die je het meest miste, aan wie je het meeste hebt gehad en wie verder op de achtergrond is gebleven.
  2. Bepaal voor jezelf wanneer het voor jou leuk blijft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je maar één activiteit per weekend accepteert of dat je tijdens de week maar één avond wil afspreken met anderen.
  3. Je hoeft niet overal van de eerste tot de laatste minuut bij te zijn. Als je bijvoorbeeld toch eens twee activiteiten aanvaard hebt, kan je er ook voor opteren om niet van het begin tot het einde aanwezig te zijn. Als je dan voelt dat het energiepeil te laag gezakt is, kan je ook beslissen om naar huis te gaan.

Op die manier hou je de regie over je agenda in handen.

Als jij ook niet meer terug wil naar jouw agenda uit het verleden, is nu het ideale moment om in te zetten op verandering. Heel wat mensen worstelen met hetzelfde gevoel en zullen jou perfect begrijpen als je zegt: “Ik heb voor mezelf na corona beslist om nog maar één activiteit tijdens het weekend te aanvaarden. Ik wil echt niet meer terug naar de drukte van voor corona.”. Wie weet, misschien starten ze er voor zichzelf ook wel mee.

Laat je dus niet vangen en maak gebruik van deze unieke tijden om voor jezelf te bepalen wat je in de toekomst wel en niet wil.

Veel succes!

Tags: #assertiviteit, #introvertisok, #neezeggen, #strongpeople #sterkinjeschoenen

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *