Over Jessica

Een dame die best wel al een heel parcours heeft afgelegd …

Toen ik moest kiezen aan het einde van de humaniora wat ik zou gaan verder studeren, wist ik niet wat te gaan doen. Ik haalde goede punten (Ik kon dus alles gaan doen wat ik wou, volgens sommige raadgevers) maar eigenlijk was er geen enkel vak dat me echt kon bekoren. Na veel zuchten, blazen en bladeren in een boekje dat ik van het PMS (het huidige CLB) gekregen had, schoten er nog 2 richtingen over: psychologie en handelsingenieur. Het is uiteindelijk handelsingenieur geworden omdat ik het gevoel had dat ik daarmee nog het meeste richtingen uit kon (ik stelde de keuze dus nog 5 jaar uit 😉 ) en omdat ik er stiekem van droomde om ooit zelfstandig te worden. Vijf jaar later stond ik dus voor dezelfde keuze. Wat wil ik hier nu mee gaan doen? Dan nog maar een jaartje ‘Master in KMO management’ gaan bijstuderen en een stage in een recruteringsbureau. Want ik wist intussen wel dat ik geïnteresseerd was in een mensgerichte functie. (Had ik dan toch psychologie moeten kiezen?) En ook mijn eerste job was in een recruteringsbureau. Achteraf bleek dit te eenzijdig voor mij.

En dus ging de zoektocht verder. Na nog een korte tussenstop belandde ik  in een bedrijf waar ik uiteindelijk 13 jaar gebleven ben. Ik heb daar het geluk gehad om een aantal jaren begeleid te worden door een leidinggevende die me zowel persoonlijk als professioneel liet groeien. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor (Dankjewel Jean-François). De laatste jaren kwam ik daar echter in aanraking met een aantal mensen die volledig in gingen tegen mijn persoonlijke waarden (respect, eerlijkheid en samenwerking om er maar enkele te noemen). En ik vocht, ik liet me doen, ik maakte me vaak bijna onzichtbaar, ik liet me aan de kant zetten door de ‘roepers’ en ‘manipulators’. Deze heel onbehaaglijke situatie in combinatie met een gezin (een man en 2 prachtige dochters) maakten dat ik moe was, heel moe en vooral ik was hét moe. Hoewel dit een heel moeilijke periode geweest is, heb ik hier wel veel lessen voor de toekomst uit meegenomen. Dit heeft mij ook de moed gegeven om er daar mee te stoppen en te starten met Strong People.

Het zal je wel niet verbazen dat ik mezelf vaak tegengekomen ben in deze zoektocht en dat ik dan het gevoel had dat ik er alleen voor stond en zelf de oplossingen moest vinden. Eén ding is zeker, als mens gaan we allemaal door een groeiproces, elk op onze eigen manier.
Via Strong People wil ik mijn ervaringen en kennis delen met introverte en bescheiden mensen en hen uit de schaduw halen door er voor te zorgen dat ze sterk in hun schoenen staan.

Gratis weggevers

Wil je zien of mijn werkwijze je bevalt, neem dan zeker eens een kijkje bij mijn gratis weggevers.

Iets voor mij?

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen?

Getuigenissen

Wil je weten hoe het was om met mij samen te werken? Check dan zeker eens de getuigenissen.